10-20 (10-18) SE AVVIKENDE TIDER
menu

Kom i form!

Annonseinnhold fra Clas Ohlson

stine hartmann

Personlig trener Stine Hartmann viser deg effektive treningsøvelser du kan gjøre hjemme i stua.

Jula er over og vi er over i et flunkende nytt år. Hvorfor ikke starte det nye året med å komme i form? Personlig trener Stine Hartmann viser fram et knippe effektive treningsøvelser som trener hele kroppen. Og det aller beste? Du kan gjøre alle øvelsene hjemme i stua.

hjemmegym

Nederst i saken finner du komplette treningsprogrammer med beskrivelser av øvelsene som vises fram i videoene.

Mage og kjernemuskulatur

I disse tre videoene viser Stine hvordan du trener magen og kjernemuskulaturen med et treningshjul og en gymball . I tillegg er det lurt å ha en myk treningsmatte , slik at du beskytter knær og håndledd.

hjemmegym

I denne videoen viser Stine en enkel øvelse for å trene kjernemuskulaturen og magen.

I denne videoen viser Stine en øvelse som trener magen ved å bruke et treningshjul.

I denne videoen viser Stine hvordan du trener magen med gymball.

Rygg

Her viser Stine hvordan et treningsbånd brukes til å trene ryggen.

I denne videoen viser Stine en enkel øvelse som trener øverste del av ryggen.

I denne videoen viser Stine hvordan du trener ryggen med strikk.

Bryst, armer og skuldre

Her viser Stine hvordan du gjør klassiske armhevinger, samt enkle øvelser med et treningsbånd med håndtak som trener skuldrene og setemuskulaturen.

I denne videoen viser Stine enkle øvelser for å trene bryst og armer.

I denne videoen viser Stine hvordan du kan bruke en strikk til å trene skuldrene og setemuskulaturen.

Rumpe og lår

En kettlebell  er en vekt med håndtak som kan brukes til mange forskjellige øvelser. Her viser Stine et knippe øvelser med kettlebells som trener rumpe og lår.

I denne videoen viser Stine hvordan du effektivt trener rumpe og lår med kettlebells.

Husk å varme opp før og tøye ut skikkelig etter hver treningsøkt, og få i deg rikelig med vann . Er du ekstra ivrig, kan du også tracke treningen din med en aktivitetsklokke .

Treningsprogram 1: Nybegynner

Dersom du ikke er veldig trent fra før, kan du selv kjenne etter hvor mye du klarer og bruke lettere vekter. Hver øvelse kan gjøres med 4-7 repetisjoner før du tar en 30 sekunders pause. Gjenta øvelsen tre ganger.

Diagonale løft: Løft annethvert ben og annenhver arm rett ut mens du står på alle fire. Hold stillingen i et par sekunder før du fører albue og kne mot hverandre. Husk å holde ryggen rett og stram magen.

Crunches på ball: Legg deg oppå ballen med korsryggen som hviler på ballen. Løft øvre del av ryggen opp og kom rolig ned igjen. Stram magen.

Rygghev: Start liggende på magen mens du løfter øvre del av rygg opp fra gulvet. Hold i et par sekunder før du kommer rolig ned igjen. Husk albuene ut til siden.

Armhevinger: Stå på knær eller tær. Hold ryggen i en nøytral posisjon og la albuene være i 45 graders vinkel fra kroppen. Stram magen og senk kroppen i en kontrollert bevegelse mot gulvet. Hold en rett og fin linje i kroppen.

Skulderhev med strikk: Stå med ett ben på strikken og strekk begge armene ut til siden så langt du klarer. Rolige og kontrollerte bevegelser ut og inn.

Knebøy: Stå med begge bena på strikken. Hold fast i håndtakene og beveg deg opp og ned. Husk en rett rygg!

Glute bridge: Ligg på rygg med knærne i været og fotsålene plantet i bakken. Plasser en tung gjenstand, for eksempel en kettlebell, oppå hoftene dine og skyt opp med rumpa. Jo nærmere du plasserer føttene dine mot rumpa, jo tyngre blir øvelsen.